Před mnoha, mnoha roky bylo vlastnictví auta symbolem prestiže a společenského statusu. Dosáhli na něj totiž jen ti nejbohatší. Za nějaký čas přišel Henry Ford, který do automobilového světa přinesl revoluci. Náklady na výrobu totiž srazil tak významně, že si jeho Model T mohl dovolit i běžný dělník za zhruba 6 měsíčních platů. A dnes? Dnes vám na Ford Mustang stačí to, co si za pár dní vyděláte na brigádě. Nevěříte?

Opravdu musím vlastnit auto?

„Vlastnictví svazuje,“ praví jedno přísloví. A třebaže se to může zdát jako klišé, jen považte, co všechno musíte řešit (a platit), chcete-li reálně vlastnit automobil. Od samotné koupě, která už sama o sobě může být stresující (zvláště kupujete-li ojetý vůz), přes servis, STK, emise, povinné ručení, havarijní pojištění či třeba dálniční známky. Zcela samostatnou kapitolou je pak – především ve velkých městech – parkování. Dobrou zprávou nicméně je, že existuje alternativa. Auto si můžete s klidnou hlavou zapůjčit, a to krátkodobě (klidně na 1 den), střednědobě (např. na 14denní dovolenou) i dlouhodobě. Zpravidla kromě tankování neřešíte vůbec nic.

Malé autíčko do města, sporťák, minibus, obytňák… Půjčuje se vše

Ve větších autopůjčovnách máte na výběr z širokého sortimentu vozů. Potřebujete odvézt nábytek? Půjčte si dodávku. Staráte se o děti známých a i přes solidní rozměry rodinného kombíku se vás do auta osm prostě nevleze? Nevadí. Co takhle vypůjčit si minibus? Pokud vás lákají taje nezávislého cestování, můžete si půjčit obytné auto a vydat se do dálav. Naopak dáváte-li přednost burácení kilowatty napěchovaného osmiválce, máte možnost osedlat si např. zbrusu nový Ford Mustang GT. Auto lze na 1 den půjčit již za 4130 Kč bez DPH. U delších zápůjček se pak částka snižuje. Anebo si na každodenní popojíždění po městě půjčte malý úsporný Ford Fiesta.

Pro volný čas i podnikání

Auto si můžete zapůjčit nejen na dovolenkové dovádění u moře, ale také např. k výjezdu ke klientovi v rámci vašeho podnikání. Podobně jako leasing či operativní leasing je zpravidla možné i náklady na vypůjčení auta zahrnout do výdajů a snížit si tak základ daně (doporučujeme konzultovat s daňovým poradcem). Velkou předností některých autopůjčoven je také to, že zpravidla nabízí nové či zánovní vozy ve vynikajícím stavu a s reprezentativním vzhledem.

Užijte si dovolenu naplno. Rezervujte si minibus či obytný vůz již nyní.

Máte dotaz? Neváhejte a kontakujte nás.