Prostorným Ford Customem do Dolomit

Některým stačí v zimě naše krásné zasněžené Krkonoše, jiní vyrážejí na lyže do blízkých Alp či do vzdálenějších Dolomitů. Tuto jižní část italských Alp mnozí považují za jedny z nejkrásnějších hor Evropy. Ne nadarmo se říká, že když už jednou Dolomity člověk navštíví, stanou se srdeční záležitostí. Okouzlí v zimě i v létě.

Špičkové sjezdovky v Dolomitech

Několikakilometrové vzorně upravené sjezdovky. Asi tak bychom mohli shrnout do páru slov zimní dovolenou v italských horách. Perfektní servis – počínaje parkovišti přes skibusovou dopravu a konče bohatým výběrem sjezdařské výstroje v půjčovnách – je samozřejmostí všech skiareálů v Dolomitech. Ať už vyrazíte na některou sjezdovku ve Východních Dolomitech nebo zajedete obdivovat krásy horské přírody v Západních Dolomitech.

Lago di Santa Caterina

Romantické procházky s úchvatnými scenériemi vám nabízí okolí jezera Lago di Santa Caterina. Horské městečko Auronzo di Cadore na břehu jezera nabízí na vrcholku Monte Agudo sjezdovky všech obtížností. Skloubíte tak dovolenou s lyžováním, vyžijí se i snowbordisté a pro odpočinek od lyží si užijete pěší turistiky po okolí.

Oblíbené středisko Dolomiti Superski

Jednou z nejkrásnějších a zároveň nejoblíbenějších destinací pro české lyžaře zůstává nejrozsáhlejší lyžařská oblast nejen Itálie, ale i celé Evropy. 12 středisek v provincii Trentino nabízí kolem 1200 km tratí a 420 vleků a lanovek. Dolomiti Superski sdružuje střediska světového věhlasu jako jsou Val di Fassa, Arraba, Alta Badia a Val Gardena. Ty dohromady tvoří kruh, v jehož jádru je i monumentální horský masív Grupo del Sella.

Zimní dovolenou prožijete na čerstvém vzduchu nádherné přírody s těmi nejlepšími sportovními podmínkami. V případě náhodného selhání výborných přírodních sněhových podmínek je okamžitě k dispozici propracovaný systém zasněžování. Mezi jednotlivými středisky funguje komfortní přepravní systém. Lyžaři ocení i dokonalou propracovanost variability skipasů s celoplošnou platností. A dokonale udržované sjezdovky pak už jen dotvoří perfektní dojem z komfortní zimní dovolené v italských Dolomitech. Zrelaxujete v krásné horské přírodě s vysokohorskými jezery a jedinečnými výhledy na okolní horské štíty, mezi kterými se v této části Dolomit tyčí i majestátně nejvyšší hora Dolomit Marmolada.

Paganella s výhledem na Lago di Garda

V západních Dolomitech se nachází nedaleko města Trento kolébka italského lyžování. I když náhorní plošina Paganella není nijak vysokým střediskem, patří mezi alpská střediska s největší sněhovou nadílkou. Pro svou strategickou polohu – pouhých 15 minut od dálnice Brennero – je celý rozsáhlý areál Skirama Dolomiti Adamello Brenta vyhledávanou destinací pro nejen zimní dovolené. Lyže i snowboard vyzkoušíte na nejstarší sjezdovce Tre-Tre či třeba proslulé 5km Olimpice. Opět i zde budete mile překvapeni dokonale upravenými sjezdovkami s různým stupněm obtížnosti a perfektní infrastrukturou mezi sjezdovkami o celkové délce 50 km.

Celý areál se nachází na území přírodního parku Adamello Brenta, zapsaného do seznamu světového dědictví UNESCO. V zimě si na své přijdou lyžaři i fanoušci snowboardu, kdo raději vyrazí na běžky, uchvátí ho překrásné výhledy do okolí. Z vrcholu střediska dohlédnete až ke známému jezeru Lago di Garda. Nejen v létě rozhodně stojí za výšlap k jezeru Malveno, které se pyšní oceněním za nejhezčí italské jezero. I vy bude uchváceni průzračnou hladinou, ve které se zrcadlí okolní Dolomity Brenta.

Do Dolomit karavanem

Prožijte zimní dovolenou v pohodlí karavanu, který vám nabízí svobodu pohybu s veškerým komfortem.

Máte dotaz? Napište nám.