Jaký rozdíl je mezi alkovnou, polointegrálem a integrálem?

Teplé sluneční paprsky nám připomínají, jak se mílovými kroky blíží doba dovolených. Někteří plánují první výlety již na velikonoce, sváteční květnové dny nebo vymýšlejí ty nejzajímavější místa pro prázdninová dobrodružství. Ať už se rozhodnete pro vysokohorskou turistiku v Alpách či plážové radovánky u moře nebo zvítězila touha poznávat krásy české země, stále zůstává ještě otázka dopravy. Co takhle tento rok vyrazit moderně a se vším komfortem, který rozhodně obytné vozy nabízejí. Že obytňák nemáte? Prostě si ho půjčte.

Jednoduše si obytný vůz pronajměte

Nechte odpočinout nejen sebe, ale i vašeho čtyřkolého člena rodiny, který za celý rok má již také nárok na krátkou pauzu. Dopřejte si něco jedinečného a vyrazte tento rok na cesty v obytném voze. Luxusní dobrodružství prožijete bez starostí o vaše vozidlo, ty nechte na jiných. Zapomeňte na to, kdy naplánujete servisní kontrolu před dovolenou, kdy ještě vmáčknout na poslední chvíli v době cestovní horečky nějaký ten termín na návštěvu myčky. Myslete pouze na sebe a balení svých zavazadel. Stačí zvážit, zda vám vhodný mobilní domov vytvoří na čas alkovna, polointegrovaný či integrovaný vůz.

Co se skrývá pod pojmem alkovna?

Alkovna je vlastně ten „hrb“ nad kabinou vozu. A v něm se ukrývá prostor pro spaní. Proto se v tomto druhu obytného vozu pohodlně vyspí i čtyři  pasažéři. Navíc se vám dokonale podaří v tomto prostoru skrýt ložní prádlo a lůžkoviny před zraky zvědavců. Vy si tak přes den užijete maximální obytný prostor, který vůz nabízí. A jste-li vlastníkem řidičského oprávnění skupiny B, nemusíte nic jiného řešit. Právě s takovým platným dokumentem odřídíte jak alkovnu, polointegrál i integrál.

Jaký rozdíl je mezi polointegrovaným a integrovaným vozem?

Asi už netřeba zmiňovat, že tyto druhy „mobilních domečků“ nemají alkovnu – prostor vyčnívající nad kabinou řidiče.  Lůžka jsou zde řešeny spouštěním (mechanickým či elektronickým) ze spodní části stropu. Dá se říct, že díky absenci alkovny mají tyto obytné vozy nižší výšku, čímž se sníží těžiště a tím získají naopak výborné jízdní vlastnosti a menší spotřebu.

Vnitřní prostor polointegrovaného vozu tvoří klasická přední kabina pro řidiče, která je propojená se zadní obytnou částí. Intergrovaný vůz pak představuje nejvyšší level obytných automobilů, kde je přední čast pro řidiče efektivně propojena se zadní obytnou částí v jeden komfortní velký interiér. Přední sedadla jsou otočná a tak mohou tvořit v době odpočinku součást „obýváku“. A i zde se pak dá vytvořit spuštěním lůžka nad sedadla další prostor pro spánek.

Rezervujte si již nyní svůj obytný vůz

Stále jste se nerozhodli? Navštivte nás v naší Půjčovně Kačmáček ve Vestci a prohlédněte si naše obytné vozy Bürstner zvenku i jejich interiér. Rádi vám zodpovíme všechny vaše dotazy a poradíme vám, pro jaký obytňák se rozhodnout tak, abyste si svou dovolenou užili co nejkomfortněji. Nebo nám již nyní zavolejte na +420 313 105 953 nebo napište na info@kacmacek.cz. Vyrazte se svou rodinou na dovolenou obytným vozem. Cestuje-li vás více, může být velmi zajímavou alternativou minibus.